Wat als de DJ een live orkest zou meebrengen?

Wat als de DJ een live orkest zou meebrengen? Acht muziekvrienden uit de jazz-, pop-, klassieke- en folkscène vroegen zich dat af eind 2016. Hun antwoord? De big bang van de 80's coverband Radio Spandex! Het werd een cocktail van crazy outfits en aanstekelijke dansjesVan retro synthesizer sounds en krijsende gitaarsolo's. Van meerstemmige power vocals die elke megahit aankunnen.

De eerste try-out in Gent was er meteen boenk op. Radio Spandex begon te dromen van ooit de show te stelen op de Gentse Feesten. Wat zes maanden later plots gebeurde op de Groentenmarkt, hét coverplein van de Gentse Feesten!

Op uitnodiging van Otto-Jan Ham werd Radio Spandex een dag huisband in De Ideale Wereld (canvas). Met Sam Gooris & familie bouwden ze een party op het yacht van Gert Late Night (VIER). En op de zomerfestivals maakten ze het publiek warm voor o.a. Get Ready en DJ Sven Ornelis.

Onder de vlag never change a winning team blijft Radio Spandex gewoon doen waar ze goed in zijn. De teugels in handen nemen en... loslaten op het juiste moment.