Radio Spandex zonder luidsprekers? Evenveel feest!

| 14 april 2022 |

Radio Spandex - Drupal Developer Days Gravensteen

Je zou durven denken dat Radio Spandex ergens in de 80's is blijven plakken. Toch zijn wij niet vies van wat vernieuwing en experiment.

 

Tijdens de Drupal Developer Days 2022 ruilden we onze vertrouwde luidsprekers in voor een silent disco-ervaring. Zo konden we de decibelnorm van het monumentale Gravensteen respecteren, zonder te moeten inboeten aan feestgevoel. Ook de galmende akoestiek van de ridderzaal vormde op die manier geen obstakel meer.

99 Kopftelefons

Op het podium werken wij al langer met in-ears. Dat zijn draadloze oortjes waardoor de muzikanten zichzelf horen tijdens het optreden. Nieuw was dat nu ook de toeschouwers − meer dan 100 − hun eigen draadloze hoofdtelefoon kregen, afkomstig van silentdiscobelgium.be.

Stille feestjes met DJ's zijn al even in opmars, maar onze ervaring leert dat ook live bands deze techniek perfect kunnen gebruiken. Zodra je jouw hoofdtelefoon opzette, veranderde de middeleeuwse zaal in een zomers festivalplein, met dank aan de vakkundige geluidsmix van onze klankman Daan Cools.

Er werd gedanst en meegezongen... kortom gefeest als vanouds! Iedereen kon overal genieten van dezelfde heldere klank, zelfs als je even naar de bar liep. Ook de mogelijkheid om de koptelefoon luider of stiller te zetten naar eigen voorkeur werd positief onthaald door veel aanwezigen.

Over de hele lijn een geslaagd experiment dus!

Radio Spandex - Gravensteen - Drums

Ook een (stil) feest geven met Radio Spandex? Contacteer ons!

 

Sfeerbeelden concert

Fotograaf: Bram Driesen

Radio Spandex - Gravensteen - Drums bass

Radio Spandex - Gravensteen - Vocals

Radio Spandex - Gravensteen - Bass

Radio Spandex - Gravensteen - Drums

Radio Spandex - Gravensteen - Guitar

Radio Spandex - Gravensteen - Audience

Radio Spandex - Gravensteen - Dolly

Radio Spandex - Gravensteen - Keyboard